Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Grafhorst vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Grafhorst? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten vind je veel info over de actuele vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Grafhorst!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-grafhorst-8277

Vloerverwarming laten leggen in Grafhorst

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Door die keuze weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan delen we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, toilet. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare soorten zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tegels, PVC, tapijt, vinyl, parket. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Grafhorst zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail bieden wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Kampen en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij Grafhorst

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem komt tot stand door jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok vind je aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Grafhorst.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, AWB, ATAG, Vaillant, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Technea, Therminon, Warmup, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Grafhorst

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Grafhorst

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Grafhorst.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een duurzame wijze opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Grafhorst schommelen tussen de €1025,00 – €2125,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van meerdere factoren. Ten eerste is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In de volgende tabel kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Grafhorst (update dinsdag, 16 april 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€755 – €810
20 – 25 m2€800 – €1350€1000 – €1450
40 m2€2350 – €2775€2575 – €3250
65 m2€3725 – €4375€4100 – €4900
90 m2 +€5100 – €5775€5700 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, verdeler en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Disclaimer: diverse vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna bekijk je een toelichting / meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Grafhorst? In het gedeelte hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in s-Heerenbroek, Kamperveen en IJsselmuiden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Kampen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.kampen.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Grafhorst?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €875 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.650 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het geselecteerde product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gewenste model, de afwerking en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Grafhorst, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8277.

Plaats een reactie