Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming s-Heerenbroek vergelijken

Interesse in vloerverwarming in s-Heerenbroek? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal lees je nuttige informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in s-Heerenbroek!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-s-heerenbroek-8275

Vloerverwarming laten leggen in s-Heerenbroek

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de berging / schuur, gang, slaapkamer, woonkamer, toilet, keuken. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende installaties zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, tegels, linoleum, laminaat, parket, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in s-Heerenbroek vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan je woonadres, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) sturen we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Kampen en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming experts regio s-Heerenbroek

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is heeft te maken met een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. Hieronder bieden we meer details over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in s-Heerenbroek.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas.

Natbouw-installatie

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Warmup, e-Heat, Therminon, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in s-Heerenbroek

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in s-Heerenbroek

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in s-Heerenbroek.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een goedkope manier verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in s-Heerenbroek variëren tussen de €1000,00 – €2275,00. De exacte kosten worden bepaald door veel factoren. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in s-Heerenbroek (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €725€750 – €795
25 m2€925 – €1225€1100 – €1550
40 – 45 m2€2275 – €2800€2700 – €3375
65 m2€3825 – €4475€4100 – €4875
85 m2 +€5225 – €5800€5750 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapening, draadmatten en uurloon (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Notitie: diverse soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder tref je overzichtelijk extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in s-Heerenbroek? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Wilsum, Zalk en Biddinghuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Kampen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.kampen.nl). Voor duurzame producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in s-Heerenbroek?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.350 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €6.500 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs hangt sterk af van het type product (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in s-Heerenbroek, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8275.

Plaats een reactie