Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming IJsselmuiden vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in IJsselmuiden? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website check je nuttige informatie over de populaire soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in IJsselmuiden!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-ijsselmuiden-8275

Vloerverwarming laten leggen in IJsselmuiden

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. In die situatie ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de woonkamer, keuken, berging / schuur, toilet, slaapkamer, badkamer. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende modellen zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, tapijt, linoleum, tegels, PVC, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in IJsselmuiden alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail sturen wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Kampen en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving IJsselmuiden

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna vertellen we aanvullende info over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in IJsselmuiden.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Nefit, Intergas, AWB, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Warmup, Technea, Magnum, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in IJsselmuiden

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in IJsselmuiden

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in IJsselmuiden.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een innovatieve manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in IJsselmuiden variëren tussen de €1075,00 – €2075,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door allerlei factoren. Ten eerste maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in IJsselmuiden (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€755 – €805
20 m2€875 – €1250€1050 – €1550
40 m2€2225 – €2750€2550 – €3400
70 m2€3775 – €4500€4025 – €4850
80 – 85 m2€5225 – €5800€5575 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Tip: sommige constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand delen we samengevat meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in IJsselmuiden? Hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Biddinghuizen, s-Heerenbroek en Swifterbant.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Kampen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.kampen.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in IJsselmuiden?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.425 voor 15 m2 tot wel €6.550 voor 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het type installatie (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het soort model, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in IJsselmuiden, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8271, 8275, 8277.

Plaats een reactie