Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vessem vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Vessem? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform delen we alles over de meest toegepaste typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vessem!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-vessem-5512

Vloerverwarming laten leggen in Vessem

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Met een professional weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan slaapkamer, berging / schuur, badkamer, keuken, toilet, woonkamer. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans is een infrarood product ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een oude dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, tegels, linoleum, PVC, vinyl, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Vessem eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan postcode en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail sturen we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Eersel en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming experts regio Vessem

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem is afhankelijk van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok vertellen we details over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Vessem.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Bosch, Intergas, Remeha, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, e-Heat, Magnum, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Vessem

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Vessem

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Vessem.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Vessem liggen rond de €1250,00 – €2475,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allerlei onderdelen. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vessem (update zondag, 14 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €730€750 – €800
20 m2€850 – €1275€1025 – €1625
40 m2€2200 – €2825€2550 – €3325
65 – 70 m2€3725 – €4375€4100 – €4775
85 – 90 m2€5200 – €5800€5650 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Tip: enkele types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema tref je overzichtelijk de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vessem? In het onderstaande overzicht bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Sint-Oedenrode, Wintelre en Schijndel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Eersel heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.eersel.nl). Voor energiebesparende producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Vessem?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.425 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van de gekozen installatie (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vessem, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5512.

Plaats een reactie