Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Goor vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Goor? Vloerverwarming is een type verwarming die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij nuttige informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Goor!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-goor-7471

Vloerverwarming laten leggen in Goor

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Zodoende weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, slaapkamer, woonkamer, toilet, gang, badkamer. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste installaties zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als tegels, linoleum, laminaat, PVC, vinyl, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Goor eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) krijg je gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hof van Twente en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming experts regio Goor

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In de volgende bullets bieden we details over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten of noppenplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Goor.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, ATAG, Remeha, Bosch, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, WTH, Magnum, e-Heat, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Goor

Een elektrische installatie werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Goor

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Goor.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een voordelige manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Goor variëren tussen de €1150,00 – €2175,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele zaken die de prijzen bepalen: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Goor (update vrijdag, 12 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€755 – €785
20 – 25 m2€950 – €1325€1100 – €1600
40 – 45 m2€2200 – €2900€2625 – €3275
70 m2€3825 – €4375€4000 – €4875
80 – 85 m2€5100 – €5725€5700 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, wapening, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Tip: diverse afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave bieden we kort en bondig aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Goor? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Zuna, Markelo en Rijssen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hof van Twente bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.hofvantwente.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Goor?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.075 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Goor, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7470, 7471, 7472.

Plaats een reactie