Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bentelo vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Bentelo? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site verstrekken we praktische informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bentelo!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-bentelo-7497

Vloerverwarming laten leggen in Bentelo

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de keuken, gang, slaapkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Populaire producten zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, linoleum, laminaat, vinyl, tegels, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Bentelo zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan je woonadres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) sturen we 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hof van Twente en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Bentelo

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de kostenindicatie. Hieronder bekijk je meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Bentelo.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, ATAG, Bosch, AWB, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Therminon, Technea, e-Heat, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Bentelo

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Bentelo

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bentelo.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bentelo komen uit tussen de €1250,00 – €2050,00. De exacte kosten hangen af van veel onderdelen. Zo zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bentelo (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€760 – €800
20 m2€850 – €1200€1025 – €1600
50 m2€2325 – €2825€2550 – €3325
60 m2€3825 – €4400€4175 – €4850
85 m2 +€5100 – €5650€5525 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, draadmatten, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Tip: diverse afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna vind je kort en bondig de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bentelo? Hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Ambt Delden, Deurningen en Delden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hof van Twente ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hofvantwente.nl). Voor groene producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Bentelo?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.075 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.200 voor 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het gewenste model (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door de geselecteerde installatie, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bentelo, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Bij deze aanpak zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7497.

Plaats een reactie