Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Markelo vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Markelo? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Markelo!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-markelo-7475

Vloerverwarming laten leggen in Markelo

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. In die situatie weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet, gang. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende keuzes zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. In veel situaties zal een infrarood model ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, tapijt, PVC, parket, laminaat, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Markelo op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om je woonadres, e-mail en jouw 06-nummer. Op jouw mail krijg je gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Hof van Twente en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming experts regio Markelo

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. In onderstaande opsomming lees je aanvullende info over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Markelo.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Vaillant, Intergas, Remeha, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Technea, e-Heat, Danfoss, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Markelo

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Markelo

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Markelo.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een goedkope manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Markelo kost globaal gezien tussen de €1125,00 tot €2075,00. De exacte kosten komen tot stand door diverse factoren. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In het volgende schema vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Markelo (update zondag, 21 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€755 – €795
20 m2€825 – €1350€1050 – €1650
45 m2€2200 – €2750€2600 – €3350
60 – 65 m2€3750 – €4500€4000 – €4900
80 – 85 m2€5150 – €5750€5725 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, verdeler, wapening, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten en arbeid (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Disclaimer: enkele soorten geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand lees je stapsgewijs de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Markelo? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Enter, Diepenheim en Zuna.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Hof van Twente is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.hofvantwente.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Markelo?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.075 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.400 voor 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het soort model (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het geselecteerde product, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Markelo, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7475.

Plaats een reactie