Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ambt Delden vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Ambt Delden? Het gaat om een verwarmingstype die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina delen we alles over de beschikbare vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ambt Delden!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-ambt-delden-7495

Vloerverwarming laten leggen in Ambt Delden

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Met die beslissing ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan delen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, slaapkamer, gang, toilet, keuken, berging / schuur. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, vinyl, parket, tegels, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Ambt Delden zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail delen we 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hof van Twente en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming specialisten nabij Ambt Delden

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem hangt af van verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In de lijst hierna check je meer uitleg over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Ambt Delden.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Intergas, ATAG, Vaillant, Nefit.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, WTH, Warmup, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Ambt Delden

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Ambt Delden

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Ambt Delden.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een slimme manier opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ambt Delden kost globaal gezien tussen de €1025,00 – €2350,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van veel werkzaamheden. Boven alles is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve factoren die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ambt Delden (update maandag, 27 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€765 – €800
25 m2€800 – €1200€950 – €1650
50 m2€2200 – €2775€2675 – €3350
60 – 70 m2€3825 – €4400€4125 – €4800
80 – 90 m2€5125 – €5700€5550 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, draadmatten, wapening, noppenplaten, verdeler, tackerplaten en uurloon (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: enkele vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder verstrekken we kort en bondig aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ambt Delden? In het onderstaande overzicht bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Diepenheim, Hengevelde en Markelo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Hof van Twente is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.hofvantwente.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Ambt Delden?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.250 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ambt Delden, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7495.

Plaats een reactie