Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Heurne vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in De Heurne? Het is een populaire vorm van huisverwarming die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal vertellen we je veel info over de populaire soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Heurne!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-de-heurne-7095

Vloerverwarming laten leggen in De Heurne

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. In dat geval mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, badkamer, keuken. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, parket, tegels, laminaat, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in De Heurne zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail delen we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Aalten en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming installateurs omgeving De Heurne

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem is onderhevig aan verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna bekijk je meer informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. In situaties bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in De Heurne.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Remeha, Intergas, AWB, Bosch.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Magnum, Therminon, WTH, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in De Heurne

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in De Heurne

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in De Heurne.

 • Korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een goedkope manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in De Heurne schommelen tussen de €1150,00 tot €2375,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Allereerst maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Heurne (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €730€760 – €795
25 m2€900 – €1300€975 – €1525
40 – 45 m2€2350 – €2825€2500 – €3300
65 – 70 m2€3825 – €4475€4150 – €4800
90 m2 +€5100 – €5675€5600 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, draadmatten, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Advies: diverse vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave verstrekken we een toelichting / aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Heurne? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Breedenbroek, Winterswijk Meddo en Gendringen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Aalten is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.aalten.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in De Heurne?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €950 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.400 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste product (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het gewenste model, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Heurne, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7095.

Plaats een reactie