Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Delden vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Delden? Het is een populaire manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je uitgebreide informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Delden!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-delden-7491

Vloerverwarming laten leggen in Delden

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Zodoende weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan adviseren we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de gang, badkamer, keuken, toilet, woonkamer, berging / schuur. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende producten zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een nieuwe dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, vinyl, tegels, linoleum, PVC, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Delden zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, e-mail en jouw 06-nummer. Middels een email of brief sturen we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Hof van Twente en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming specialisten omgeving Delden

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming bieden we bruikbare informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Delden.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Bosch, AWB, Remeha, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Delden

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Delden

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Delden.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een duurzame wijze verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Delden kost globaal gezien tussen de €1300,00 tot €2150,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere aspecten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Delden (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€755 – €785
20 m2€850 – €1225€1150 – €1650
45 m2€2200 – €2825€2675 – €3325
60 – 65 m2€3825 – €4475€4200 – €4850
85 – 90 m2€5150 – €5800€5625 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, wapening, draadmatten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Notitie: meerdere constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna tref je stapsgewijs aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Delden? In het schema hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Markelo, Ambt Delden en Goor.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Hof van Twente is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.hofvantwente.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Delden?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.175 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.850 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het type systeem (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van de geselecteerde installatie, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Delden, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7490, 7491.

Plaats een reactie