Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Watergang vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Watergang? Vloerverwarming is een vorm van centrale verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je praktische informatie over de populaire soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Watergang!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-watergang-1454

Vloerverwarming laten leggen in Watergang

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Op die manier weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, badkamer, keuken, toilet, gang, slaapkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare systemen zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. Soms is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, vinyl, parket, linoleum, PVC, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Watergang op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail bieden wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Waterland en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming installateurs nabij Watergang

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna tref je aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Watergang.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Intergas, AWB, Nefit, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Warmup, Danfoss, WTH, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Watergang

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Watergang

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Watergang.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een slimme wijze behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Watergang schommelen tussen de €925,00 tot €2000,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van veel zaken. Ten eerste is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In het volgende schema krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Watergang (update zaterdag, 15 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€765 – €805
20 – 25 m2€875 – €1350€1075 – €1650
40 – 50 m2€2350 – €2875€2550 – €3250
65 m2€3750 – €4475€4150 – €4825
90 m2 +€5225 – €5725€5650 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, wapening, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Notitie: bepaalde vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder bieden we overzichtelijk de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Watergang? In het onderstaande overzicht vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Purmerland, Wijdewormer en Oude Meer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Waterland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.waterland.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Watergang?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €875 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.850 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs hangt sterk af van het geselecteerde systeem (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Watergang, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1454.

Plaats een reactie