Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Uitdam vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Uitdam? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten bekijk je uitgebreide informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Uitdam!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-uitdam-1154

Vloerverwarming laten leggen in Uitdam

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Op die manier mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan toilet, berging / schuur, slaapkamer, keuken, woonkamer, badkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste keuzes zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. Soms is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, tapijt, vinyl, PVC, laminaat, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Uitdam eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) bieden we een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Waterland en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming specialisten regio Uitdam

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming bieden we details over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Uitdam.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Bosch, Vaillant, ATAG, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Danfoss, WTH, e-Heat, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Uitdam

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Uitdam

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Uitdam.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een voordelige manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Uitdam liggen tussen de €1175,00 tot €1875,00. De definitieve prijzen worden bepaald door verschillende factoren. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige factoren die de prijs bepalen: het type installatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Uitdam (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €735€760 – €785
25 m2€875 – €1325€1000 – €1500
45 – 50 m2€2275 – €2875€2550 – €3350
70 m2€3825 – €4475€4050 – €4900
90 m2 +€5100 – €5675€5725 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, wapening, draadmatten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Let op: meerdere vloertypes geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok delen we samengevat praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Uitdam? In het gedeelte hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Broek in Waterland, Marken en Katwoude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Waterland heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.waterland.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Uitdam?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.400 voor 15 m2 tot wel €5.400 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type systeem (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het type product, de afwerking en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Uitdam, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1154.

Plaats een reactie