Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Marken vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Marken? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina delen we alles over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Marken!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-marken-1156

Vloerverwarming laten leggen in Marken

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Met die beslissing weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de badkamer, toilet, woonkamer, keuken, gang, slaapkamer. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen modellen zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, laminaat, parket, vinyl, PVC, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Marken zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon delen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Waterland en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming experts omgeving Marken

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het onderstaande blok vind je aanvullende informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Marken.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, AWB, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Danfoss, e-Heat, Warmup, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Marken

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Marken

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Marken.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een voordelige manier warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Marken komen uit tussen de €1275,00 tot €1825,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. meerdere werkzaamheden. Zo is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve factoren die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Marken (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€765 – €790
20 m2€825 – €1275€1025 – €1550
40 m2€2325 – €2775€2575 – €3300
65 – 70 m2€3725 – €4400€4200 – €4825
80 – 90 m2€5175 – €5725€5525 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, wapening, draadmatten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Tip: sommige vloertypes geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna bekijk je een toelichting / praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Marken? Onderstaand delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Zuiderwoude, Zwanenburg en Broek in Waterland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Waterland is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.waterland.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Marken?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.250 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het geselecteerde systeem (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van de geselecteerde installatie, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Marken, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1156.

Plaats een reactie