Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zuiderwoude vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Zuiderwoude? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal bekijk je veel info over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zuiderwoude!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-zuiderwoude-1153

Vloerverwarming laten leggen in Zuiderwoude

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Daardoor is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de toilet, slaapkamer, badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare modellen zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, parket, PVC, tegels, tapijt, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Zuiderwoude vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) ontvang jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Waterland en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming specialisten omgeving Zuiderwoude

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Zuiderwoude.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Intergas, AWB, Remeha, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, e-Heat, Magnum, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zuiderwoude

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Zuiderwoude

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Zuiderwoude.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een duurzame wijze warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zuiderwoude schommelen tussen de €925,00 – €2125,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van velerlei factoren. Zo maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zuiderwoude (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€775 – €810
25 m2€875 – €1325€1150 – €1450
45 m2€2300 – €2900€2700 – €3375
60 – 65 m2€3850 – €4375€4000 – €4725
80 m2 +€5175 – €5675€5575 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, verdeler, thermostaat, noppenplaten en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Advies: enkele vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand bekijk je in het kort de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zuiderwoude? Onderstaand tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Katwoude, Uitdam en Monnickendam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Waterland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.waterland.nl). Voor verduurzaming producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Zuiderwoude?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.275 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het type installatie (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het gewenste model, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zuiderwoude, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1153.

Plaats een reactie