Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ilpendam vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Ilpendam? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts check je handige informatie over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Ilpendam!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-ilpendam-1452

Vloerverwarming laten leggen in Ilpendam

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan adviseren we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, toilet, badkamer, gang, slaapkamer. Wanneer omhanden geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen systemen zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, laminaat, linoleum, tegels, tapijt, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Ilpendam zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail bieden we een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Waterland en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installateurs nabij Ilpendam

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming vind je aanvullende info over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Ilpendam.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, AWB, Intergas, Nefit, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Therminon, Magnum, WTH, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Ilpendam

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Ilpendam

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Ilpendam.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ilpendam liggen op gemiddeld €1125,00 tot €1850,00. De definitieve prijzen worden bepaald door velerlei zaken. Zo maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de lijst hierna bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ilpendam (update vrijdag, 14 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€770 – €805
25 m2€850 – €1275€1050 – €1475
40 – 50 m2€2275 – €2750€2675 – €3225
70 m2€3725 – €4350€4175 – €4725
90 m2 +€5200 – €5800€5550 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, verdeler, draadmatten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Let op: bepaalde vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of winkel. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder delen we in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ilpendam? In de tabel hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Oude Meer, Watergang en Aalsmeerderbrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Waterland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.waterland.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Ilpendam?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.250 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.700 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het type product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het geselecteerde model, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ilpendam, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1452.

Plaats een reactie