Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Monnickendam vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Monnickendam? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website lees je veel info over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Monnickendam!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-monnickendam-1141

Vloerverwarming laten leggen in Monnickendam

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Zo ben je er zeker van dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, woonkamer, badkamer, keuken, toilet, slaapkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende keuzes zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, laminaat, vinyl, tapijt, linoleum, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Monnickendam zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, e-mailadres en jouw 06-nummer. Per mail ontvang jij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Waterland en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven nabij Monnickendam

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en budget. In de volgende bullets vind je aanvullende details over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Monnickendam.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Bosch, Remeha, ATAG, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Magnum, Danfoss, WTH, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Monnickendam

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Monnickendam

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Monnickendam.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een slimme wijze warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Monnickendam kost globaal gezien tussen de €1300,00 – €1950,00. De definitieve prijzen hangen af van verschillende aspecten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Monnickendam (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€750 – €795
20 m2€825 – €1325€1000 – €1500
40 m2€2350 – €2800€2525 – €3225
70 m2€3800 – €4450€4125 – €4775
80 – 85 m2€5200 – €5750€5500 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, wapening, tackerplaten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Tip: bepaalde soorten geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder lees je kort en bondig de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Monnickendam? Onderstaand bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Volendam, Katwoude en Den Ilp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Waterland bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.waterland.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Monnickendam?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.225 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.950 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het gewenste systeem (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Monnickendam, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1140, 1141.

Plaats een reactie