Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Katwoude vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Katwoude? Vloerverwarming is een type verwarming die in de vloer is gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts lees je alles over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Katwoude!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-katwoude-1145

Vloerverwarming laten leggen in Katwoude

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Zodoende heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de woonkamer, badkamer, keuken, toilet, gang, slaapkamer. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste systemen zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of vloerafwerking als vinyl, parket, tegels, laminaat, tapijt, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Katwoude op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals adresgegevens, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) sturen wij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Waterland en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming specialisten nabij Katwoude

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem hangt af van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming check je praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Katwoude.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, WTH, Therminon, Technea, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Katwoude

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Katwoude

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Katwoude.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Katwoude schommelen tussen de €1100,00 – €2300,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In onderstaande weergave tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Katwoude (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €735€760 – €810
20 m2€825 – €1275€1100 – €1550
45 – 50 m2€2200 – €2875€2550 – €3300
60 – 70 m2€3850 – €4350€4050 – €4775
80 m2 +€5125 – €5800€5600 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna vind je overzichtelijk meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Katwoude? Onderstaand delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Edam, Broek in Waterland en Volendam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Waterland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.waterland.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Katwoude?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €800 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.600 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het soort product (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Katwoude, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1145.

Plaats een reactie