Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Steenenkamer vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Steenenkamer? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site ontdek je nuttige informatie over de populaire typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Steenenkamer!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-steenenkamer-7439

Vloerverwarming laten leggen in Steenenkamer

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Zodoende weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan delen we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld badkamer, slaapkamer, keuken, woonkamer, gang, toilet. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare keuzes zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, PVC, tegels, tapijt, parket, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Steenenkamer vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail sturen we gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Voorst en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming vakmannen regio Steenenkamer

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. Hieronder vertellen we meer informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Steenenkamer.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, ATAG, Bosch, Nefit, Remeha.

Natbouw-systemen

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Warmup, WTH, Danfoss, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Steenenkamer

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Steenenkamer

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Steenenkamer.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een slimme wijze warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Steenenkamer komen uit tussen de €1200,00 tot €2025,00. De geldende tarieven hangen af van velerlei factoren. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzes die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de volgende tabel krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Steenenkamer (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€760 – €795
20 m2€800 – €1275€1025 – €1450
40 – 50 m2€2250 – €2775€2600 – €3375
60 – 65 m2€3700 – €4400€4075 – €4725
80 – 85 m2€5175 – €5650€5675 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Notitie: bepaalde types zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna delen we samengevat praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Steenenkamer? In het onderstaande overzicht delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Okkenbroek, Nijverdal en Lettele.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Voorst kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.voorst.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Steenenkamer?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.450 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het type systeem (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van de gewenste installatie, de afwerking en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Steenenkamer, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7439.

Plaats een reactie