Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nijbroek vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Nijbroek? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten bekijk je veel info over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Nijbroek!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-nijbroek-7397

Vloerverwarming laten leggen in Nijbroek

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Door die keuze weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de keuken, woonkamer, gang, berging / schuur, slaapkamer, toilet. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Soms kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, PVC, parket, linoleum, tapijt, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Nijbroek eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) krijg jij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Voorst en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming specialisten nabij Nijbroek

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In de volgende bullets vind je informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Nijbroek.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Vaillant, Remeha, AWB, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Magnum, Danfoss, Warmup, Technea.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Nijbroek

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Nijbroek

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Nijbroek.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een voordelige manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nijbroek schommelen tussen de €1125,00 – €2400,00. Accurate kostenramingen hangen af van diverse zaken. Zo is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nijbroek (update zaterdag, 13 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€755 – €810
20 – 25 m2€800 – €1200€1000 – €1450
40 m2€2275 – €2875€2500 – €3250
60 m2€3825 – €4450€4100 – €4800
80 – 90 m2€5250 – €5700€5750 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten en uurloon (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Belangrijk: bepaalde afwerkvloeren werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna vind je een toelichting / aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nijbroek? In het schema hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Teuge, Empe en Twello.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Voorst bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.voorst.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Nijbroek?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.375 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.700 voor een groter huis (100 m2). Het tarief kom tot stand door het gekozen product (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door de gewenste installatie, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nijbroek, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7397.

Plaats een reactie