Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Teuge vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Teuge? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten bekijk je veel info over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Teuge!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-teuge-7395

Vloerverwarming laten leggen in Teuge

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. In die situatie heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, gang, badkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, vinyl, tegels, PVC, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen de installatiebedrijven in Teuge vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief krijg jij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Voorst en de omliggende gemeente. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Teuge

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming check je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Teuge.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, AWB, ATAG, Remeha, Intergas.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, WTH, Danfoss, Technea, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Teuge

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Teuge

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Teuge.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een voordelige manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Teuge liggen op gemiddeld €950,00 – €2425,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door allerlei werkzaamheden. Ten eerste maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In de volgende tabel bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Teuge (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€770 – €790
20 m2€825 – €1275€1000 – €1650
45 – 50 m2€2350 – €2750€2700 – €3225
60 m2€3775 – €4375€4000 – €4700
80 – 90 m2€5100 – €5725€5625 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, noppenplaten, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Belangrijk: meerdere vloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema tref je stapsgewijs de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Teuge? In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Wilp, Terwolde en Voorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Voorst is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.voorst.nl). Voor duurzame installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Teuge?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.175 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.100 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het soort installatie (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het type model, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Teuge, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7395.

Plaats een reactie