Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wilp vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Wilp? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Wilp!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-wilp-7384

Vloerverwarming laten leggen in Wilp

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Zodoende heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan adviseren we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken, gang. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire keuzes zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tegels, tapijt, vinyl, parket, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Wilp zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Voorst en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van goede vloerverwarming installatiebedrijven regio Wilp

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze hangt af van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In het onderstaande blok vind je meer details over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Wilp.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Intergas, Nefit, Bosch, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Danfoss, e-Heat, Technea, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Wilp

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Wilp

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Wilp.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Wilp liggen op gemiddeld €1125,00 tot €1925,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei zaken. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante factoren die de prijzen bepalen: het type installatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de volgende weergave verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wilp (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€755 – €795
20 m2€950 – €1300€1150 – €1650
45 – 50 m2€2200 – €2900€2550 – €3275
60 m2€3725 – €4500€4150 – €4900
80 – 85 m2€5225 – €5725€5625 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, verdeler, wapening, thermostaat, pompschakelaar, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Let op: enkele vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder vind je samengevat praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wilp? In het gedeelte hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Klarenbeek, Twello en Loenen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Voorst krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.voorst.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Wilp?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.375 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €6.200 voor 100 m2. De prijs wordt bepaald door het type installatie (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wilp, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7384.

Plaats een reactie