Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tegelen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Tegelen? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform bekijk je nuttige informatie over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tegelen!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-tegelen-5931

Vloerverwarming laten leggen in Tegelen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Zodoende weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld toilet, berging / schuur, gang, slaapkamer, keuken, woonkamer. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, laminaat, parket, vinyl, linoleum, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Tegelen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief krijg jij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Venlo en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming installateurs nabij Tegelen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is heeft te maken met meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. Hieronder bekijk je meer informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Tegelen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Remeha, Intergas, ATAG, Nefit.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Therminon, Warmup, Magnum, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Tegelen

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Tegelen

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Tegelen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Tegelen komen uit tussen de €1000,00 tot €2150,00. De precieze kosten komen tot stand door allemaal werkzaamheden. Allereerst is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante factoren die de prijzen bepalen: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tegelen (update maandag, 22 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€755 – €795
20 m2€875 – €1225€1050 – €1600
40 – 50 m2€2300 – €2900€2600 – €3275
65 – 70 m2€3850 – €4425€4175 – €4725
90 m2 +€5125 – €5800€5600 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Let op: meerdere vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna delen we in het kort de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tegelen? In het schema hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Broekhuizenvorst, Steyl en Swolgen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Venlo bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.venlo.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Tegelen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €825 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het geselecteerde product (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het geselecteerde product, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tegelen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5930, 5931, 5932.

Plaats een reactie