Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming s Gravenmoer vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in s Gravenmoer? Het gaat om een verwarmingstype dat onder de vloer aangebracht wordt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts verstrekken we bruikbare informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in s Gravenmoer!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-s-gravenmoer-5109

Vloerverwarming laten leggen in s Gravenmoer

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer, gang, toilet. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, PVC, linoleum, parket, tapijt, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in s Gravenmoer op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail sturen we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Dongen en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij s Gravenmoer

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het volgende schema vertellen we aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds populairder. Vooral bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in s Gravenmoer.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Minder risico op barsten.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Remeha, AWB, Bosch, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, WTH, Magnum, Warmup, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in s Gravenmoer

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in s Gravenmoer

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in s Gravenmoer.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een voordelige manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in s Gravenmoer liggen tussen de €925,00 – €1925,00. Goede prijsindicaties hangen af van velerlei onderdelen. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in s Gravenmoer (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€760 – €785
20 – 25 m2€900 – €1200€1075 – €1500
40 – 50 m2€2200 – €2875€2500 – €3375
70 m2€3825 – €4450€4100 – €4775
85 – 90 m2€5100 – €5650€5650 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Notitie: enkele vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand verstrekken we stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in s Gravenmoer? Onderstaand tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Hooge Mierde, Ulicoten en Lage Mierde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Dongen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.dongen.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in s Gravenmoer?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €825 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het type installatie (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het gekozen model, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in s Gravenmoer, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5109.

Plaats een reactie