Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lomm vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Lomm? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we handige informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lomm!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-lomm-5943

Vloerverwarming laten leggen in Lomm

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de woonkamer, gang, toilet, berging / schuur, badkamer, keuken. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende keuzes zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of vloerafwerking als parket, laminaat, tegels, tapijt, vinyl, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Lomm eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail krijg je gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Venlo en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Lomm

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze komt tot stand door diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In de lijst hierna bieden we meer informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Lomm.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Remeha, Nefit, AWB, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Technea, Warmup, Magnum, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Lomm

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Lomm

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Lomm.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lomm kost globaal gezien tussen de €1250,00 – €1950,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van velerlei onderdelen. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele aspecten die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lomm (update maandag, 27 mei 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€760 – €785
20 m2€875 – €1250€1075 – €1475
40 m2€2225 – €2750€2500 – €3350
65 – 70 m2€3800 – €4475€4150 – €4750
80 – 85 m2€5225 – €5675€5525 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Let op: enkele vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok bieden we kort en bondig extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lomm? Op deze pagina vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Steyl, Arcen en Tegelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Venlo kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.venlo.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Lomm?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.075 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.050 voor 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het geselecteerde model (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het soort model, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lomm, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5943.

Plaats een reactie