Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Belfeld vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Belfeld? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je praktische informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Belfeld!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-belfeld-5951

Vloerverwarming laten leggen in Belfeld

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Zo weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang, badkamer, toilet. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare producten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een normale dekvloer of vloerafwerking als tegels, PVC, laminaat, tapijt, parket, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Belfeld alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) krijg jij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Venlo en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Belfeld

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze hangt af van een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok bieden we meer uitleg over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Belfeld.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Vaillant, AWB, Remeha, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, Magnum, WTH, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Belfeld

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Belfeld

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Belfeld.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Belfeld schommelen tussen de €1175,00 – €1900,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere aspecten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de lijst hierna tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Belfeld (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€750 – €790
20 m2€900 – €1300€1125 – €1475
45 m2€2200 – €2750€2600 – €3275
60 – 70 m2€3700 – €4475€4050 – €4825
80 – 85 m2€5200 – €5750€5525 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, wapening, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Notitie: sommige soorten geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder check je kort en bondig meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Belfeld? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Lomm, Reuver en Velden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Venlo kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.venlo.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Belfeld?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.225 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.150 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het type product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Belfeld, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Allereerst kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5950, 5951.

Plaats een reactie