Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Steyl vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Steyl? Het is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina bekijk je alles over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Steyl!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-steyl-5935

Vloerverwarming laten leggen in Steyl

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Met een professional heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, gang, woonkamer, toilet, badkamer. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende modellen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, vinyl, parket, tapijt, tegels, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Steyl alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om jouw adres, e-mail en telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Venlo en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming specialisten regio Steyl

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en budget. In het volgende schema vertellen we meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dit is met name interessant als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Steyl.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas, ATAG, AWB.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Warmup, Danfoss, Technea, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Steyl

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Steyl

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Steyl.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Steyl liggen op gemiddeld €1200,00 tot €2375,00. De exacte kosten worden bepaald door veel onderdelen. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzes die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de volgende weergave vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Steyl (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€775 – €780
20 m2€825 – €1200€1050 – €1575
40 m2€2200 – €2750€2625 – €3300
60 – 65 m2€3775 – €4500€4125 – €4700
90 m2 +€5200 – €5750€5600 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler en arbeidskosten (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Let op: meerdere afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of winkel. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna vind je kort en bondig meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Steyl? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Broekhuizen, Velden en Broekhuizenvorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Venlo is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.venlo.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Steyl?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €750 voor 10 m2 tot wel €5.300 voor 100 m2. Het tarief is afhankelijk van de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het gekozen model, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Steyl, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5935.

Plaats een reactie