Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Arcen vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Arcen? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website bieden wij praktische informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Arcen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-arcen-5944

Vloerverwarming laten leggen in Arcen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan specificeren in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, toilet, keuken, woonkamer, badkamer, gang. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, tapijt, PVC, vinyl, linoleum, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Arcen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) ontvang jij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Venlo en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Arcen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze is onderhevig aan allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming vertellen we nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Arcen.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Technea, Therminon, Magnum, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Arcen

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Arcen

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Arcen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een goedkope manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Arcen liggen rond de €1250,00 – €2475,00. De precieze kosten worden bepaald door allemaal facetten. Zo wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Arcen (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€765 – €780
25 m2€825 – €1325€950 – €1600
40 – 50 m2€2200 – €2850€2550 – €3350
60 m2€3700 – €4375€4100 – €4850
80 – 85 m2€5100 – €5700€5575 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, thermostaat en uurloon (provincie Limburg).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Belangrijk: sommige soorten geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder verstrekken we overzichtelijk aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Arcen? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Velden, Belfeld en Steyl.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Venlo is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.venlo.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Arcen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.000 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.100 voor 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van de geselecteerde installatie (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gewenste product, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Arcen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 5944.

Plaats een reactie