Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stavenisse vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Stavenisse? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal verstrekken we bruikbare informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Stavenisse!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-stavenisse-4696

Vloerverwarming laten leggen in Stavenisse

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. In dat geval is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, berging / schuur, badkamer, woonkamer, gang, toilet. Vaak is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, tegels, parket, laminaat, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Stavenisse zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Tholen en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Stavenisse

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is afhankelijk van diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok vertellen we informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. In situaties bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Stavenisse.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Intergas, Nefit, Bosch, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Technea, e-Heat, Therminon, Magnum, Warmup.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Stavenisse

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Stavenisse

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Stavenisse.

 • Korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een innovatieve manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Stavenisse liggen op gemiddeld €950,00 – €1850,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere aspecten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en het soort dekvloer. In het volgende blok verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stavenisse (update woensdag, 22 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €735€760 – €790
25 m2€925 – €1275€1075 – €1550
50 m2€2275 – €2825€2525 – €3225
65 – 70 m2€3700 – €4400€4025 – €4875
80 m2 +€5125 – €5725€5725 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, thermostaat, tackerplaten, wapening, draadmatten, noppenplaten en arbeid (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Disclaimer: bepaalde vloeren werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna vind je een toelichting / meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stavenisse? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Scherpenisse, Sint-Annaland en Poortvliet.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Tholen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.tholen.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Stavenisse?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €775 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde product (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het geselecteerde systeem, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stavenisse, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4695, 4696.

Plaats een reactie