Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint-Maartensdijk vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Sint-Maartensdijk? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform vertellen we je uitgebreide informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sint-Maartensdijk!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-sint-maartensdijk-4695

Vloerverwarming laten leggen in Sint-Maartensdijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Met een professional is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan delen we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan gang, woonkamer, berging / schuur, toilet, slaapkamer, keuken. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen types zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, vinyl, tegels, tapijt, parket, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Sint-Maartensdijk zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Tholen en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming vakmannen regio Sint-Maartensdijk

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem hangt af van allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna tref je aanvullende info over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Sint-Maartensdijk.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Vaillant, Remeha, AWB, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, WTH, Warmup, e-Heat, Technea0Sint-Maartensdijk

  Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Sint-Maartensdijk

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Sint-Maartensdijk.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een duurzame wijze behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint-Maartensdijk komen uit tussen de €1225,00 – €2050,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint-Maartensdijk (update vrijdag, 14 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€755 – €810
25 m2€950 – €1250€1075 – €1650
40 – 45 m2€2350 – €2825€2525 – €3400
65 – 70 m2€3725 – €4350€4050 – €4800
85 – 90 m2€5200 – €5650€5500 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, wapening, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: sommige soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder tref je stapsgewijs extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint-Maartensdijk? In het gedeelte hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Poortvliet, Stavenisse en Nieuw-Vossemeer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Tholen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.tholen.nl). Voor groene oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Sint-Maartensdijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.025 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.850 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het geselecteerde model (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het type installatie, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint-Maartensdijk, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4695.

Plaats een reactie