Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ochten vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Ochten? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal vertellen we je bruikbare informatie over de diverse typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ochten!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-ochten-4051

Vloerverwarming laten leggen in Ochten

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. In dat geval mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, gang, keuken, badkamer. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare installaties zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, linoleum, laminaat, tegels, tapijt, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Ochten eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail krijg jij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Neder-Betuwe en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installateurs nabij Ochten

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In het volgende schema check je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wint aan terrein in Nederland. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Ochten.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Bosch, Intergas, Vaillant, ATAG.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, WTH, Magnum, e-Heat, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Ochten

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Ochten

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Ochten.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ochten liggen rond de €1250,00 tot €2475,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van diverse factoren. Boven alles maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige factoren die prijsbepalend zijn: het type installatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ochten (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€760 – €785
20 m2€875 – €1325€1150 – €1575
40 – 50 m2€2225 – €2875€2625 – €3200
60 – 65 m2€3750 – €4375€4075 – €4800
80 m2 +€5225 – €5675€5675 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, wapening en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Tip: sommige afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder check je in het kort praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ochten? In het schema hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Kesteren, IJzendoorn en Lienden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Neder-Betuwe kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.nederbetuwe.nl). Voor vergroenings energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Ochten?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.300 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.350 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het geselecteerde product (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het gekozen systeem, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ochten, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4050, 4051.

Plaats een reactie