Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Scherpenisse vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Scherpenisse? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je veel info over de veel gekozen typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Scherpenisse!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-scherpenisse-4694

Vloerverwarming laten leggen in Scherpenisse

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. In die situatie is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan specificeren in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de gang, woonkamer, berging / schuur, keuken, toilet, badkamer. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende modellen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, parket, tegels, tapijt, laminaat, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Scherpenisse zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) krijg je offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Tholen en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Scherpenisse

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In de lijst hierna delen we aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Scherpenisse.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Intergas, ATAG, Nefit, Bosch.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Warmup, Danfoss, WTH, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Scherpenisse

Een elektrisch model werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Scherpenisse

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Scherpenisse.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een goedkope manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Scherpenisse liggen rond de €950,00 – €2450,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei factoren. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige aspecten die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Scherpenisse (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€760 – €805
20 m2€950 – €1200€1075 – €1475
40 – 50 m2€2325 – €2850€2700 – €3200
70 m2€3825 – €4400€4075 – €4850
85 m2 +€5175 – €5775€5750 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Zeeland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Disclaimer: sommige soorten werken minder goed. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna delen we kort en bondig de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Scherpenisse? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Nieuw-Vossemeer, Sint-Maartensdijk en Sint Philipsland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Tholen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.tholen.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Scherpenisse?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.275 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.400 voor een groter huis (100 m2). De prijs kom tot stand door het geselecteerde systeem (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het type product, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Scherpenisse, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4694.

Plaats een reactie