Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint-Annaland vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Sint-Annaland? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website verstrekken we nuttige informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Sint-Annaland!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-sint-annaland-4697

Vloerverwarming laten leggen in Sint-Annaland

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. In dat geval weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, woonkamer, badkamer, berging / schuur, toilet, slaapkamer. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire soorten zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tegels, tapijt, vinyl, linoleum, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Sint-Annaland eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Tholen en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming specialisten omgeving Sint-Annaland

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. Hieronder delen we praktische informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Sint-Annaland.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, AWB, Vaillant, Nefit, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Therminon, Danfoss, WTH, Technea0Sint-Annaland

  Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Een korte reactietijd.
  • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Sint-Annaland

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Sint-Annaland.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een voordelige manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint-Annaland variëren tussen de €1225,00 tot €2300,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse zaken. Allereerst maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint-Annaland (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€760 – €790
25 m2€850 – €1200€1000 – €1550
40 m2€2250 – €2750€2500 – €3375
65 – 70 m2€3700 – €4425€4075 – €4900
85 – 90 m2€5150 – €5700€5750 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, thermostaat en arbeid (provincie Zeeland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Let op: bepaalde types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna bieden we in het kort praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint-Annaland? In het gedeelte hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Sint-Maartensdijk, Oud-Vossemeer en Scherpenisse.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Tholen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.tholen.nl). Voor duurzamere oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Sint-Annaland?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.150 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.500 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het geselecteerde systeem (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gewenste model, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint-Annaland, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4697.

Plaats een reactie