Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Poortvliet vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Poortvliet? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal vind je veel info over de populaire soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Poortvliet!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-poortvliet-4693

Vloerverwarming laten leggen in Poortvliet

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Met een professional ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan slaapkamer, keuken, gang, toilet, woonkamer, badkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare soorten zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, PVC, tapijt, vinyl, linoleum, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Poortvliet eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail ontvang je een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Tholen en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming specialisten regio Poortvliet

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en budget. Hieronder lees je meer info over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Poortvliet.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, AWB, Intergas, Bosch, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Therminon, Technea, Danfoss, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Poortvliet

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Poortvliet

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Poortvliet.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een voordelige manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Poortvliet liggen rond de €950,00 – €2200,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei factoren. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, de legwijze en het soort dekvloer. In het volgende blok vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Poortvliet (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€765 – €795
20 – 25 m2€850 – €1325€1075 – €1525
45 m2€2225 – €2825€2600 – €3375
60 – 65 m2€3850 – €4400€4175 – €4800
85 m2 +€5175 – €5675€5550 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, wapening, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: bepaalde soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een vakman of showroom. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave vind je kort en bondig praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Poortvliet? Op deze pagina check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Sint Philipsland, Scherpenisse en Dinteloord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Tholen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.tholen.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Poortvliet?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €925 voor 15 m2 tot zeker €5.250 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het type installatie (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het type model, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Poortvliet, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4693.

Plaats een reactie