Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oud-Vossemeer vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Oud-Vossemeer? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten bieden wij alles over de actuele typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oud-Vossemeer!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-oud-vossemeer-4698

Vloerverwarming laten leggen in Oud-Vossemeer

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder vertellen we je in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de slaapkamer, gang, toilet, woonkamer, berging / schuur, badkamer. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare modellen zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. Soms is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, laminaat, linoleum, PVC, vinyl, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Oud-Vossemeer eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mail en jouw 06-nummer. Per mail delen wij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Tholen en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van de beste vloerverwarming specialisten nabij Oud-Vossemeer

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de lijst hierna bieden we aanvullende informatie over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Oud-Vossemeer.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha, ATAG, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Warmup, Technea, WTH, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Oud-Vossemeer

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Oud-Vossemeer

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Oud-Vossemeer.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oud-Vossemeer kost globaal gezien tussen de €975,00 – €2375,00. Accurate kostenramingen hangen af van meerdere zaken. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oud-Vossemeer (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€755 – €800
25 m2€900 – €1225€1000 – €1525
40 – 45 m2€2250 – €2850€2550 – €3400
60 – 70 m2€3825 – €4425€4150 – €4750
85 – 90 m2€5175 – €5750€5650 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, wapening, verdeler en arbeid (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: meerdere types zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakkundige installateur of winkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave verstrekken we overzichtelijk extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oud-Vossemeer? Onderstaand tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Stavenisse, St. Willebrord en Sint-Maartensdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Tholen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.tholen.nl). Voor groene maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Oud-Vossemeer?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €750 voor 15 m2 oplopend tot €5.750 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gekozen systeem (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het type installatie, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oud-Vossemeer, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4697, 4698.

Plaats een reactie