Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Philipsland vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Sint Philipsland? Vloerverwarming is een type verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform verstrekken we praktische informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Philipsland!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-sint-philipsland-4675

Vloerverwarming laten leggen in Sint Philipsland

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. In dat geval weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de slaapkamer, woonkamer, gang, keuken, berging / schuur, toilet. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een oude dekvloer of vloerbedekking zoals parket, laminaat, PVC, tapijt, linoleum, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Sint Philipsland eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail bieden wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Tholen en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installateurs nabij Sint Philipsland

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het onderstaande blok tref je details over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dit is met name interessant als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Sint Philipsland.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Relatief snel te leggen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Bosch, Vaillant, AWB, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Technea, WTH, Magnum, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Sint Philipsland

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Sint Philipsland

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Sint Philipsland.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Philipsland kost globaal gezien tussen de €925,00 – €1950,00. De exacte kosten hangen af van meerdere onderdelen. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke aspecten die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In het volgende blok vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Philipsland (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €740€755 – €780
25 m2€850 – €1275€1075 – €1450
45 – 50 m2€2350 – €2800€2500 – €3400
65 – 70 m2€3775 – €4400€4175 – €4800
85 m2 +€5175 – €5700€5550 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Notitie: enkele vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder bieden we samengevat praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Philipsland? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Lepelstraat, Nieuw-Vossemeer en Halsteren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Tholen bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.tholen.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Sint Philipsland?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €725 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.350 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief hangt sterk af van het type installatie (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het gewenste product, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Middels gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Philipsland, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4675.

Plaats een reactie