Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ritthem vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Ritthem? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij bruikbare informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Ritthem!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-ritthem-4389

Vloerverwarming laten leggen in Ritthem

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Met die beslissing ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de woonkamer, keuken, badkamer, berging / schuur, gang, toilet. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare producten zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, vinyl, linoleum, tapijt, tegels, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Ritthem vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post ontvang je gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Vlissingen en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installateurs regio Ritthem

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming lees je meer info over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Ritthem.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Bosch, Vaillant, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Danfoss, Therminon, Magnum, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Ritthem

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Ritthem

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Ritthem.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ritthem liggen op gemiddeld €1025,00 tot €2500,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door velerlei werkzaamheden. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve aspecten die de prijs bepalen: het soort installatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ritthem (update maandag, 4 maart 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €725€770 – €800
25 m2€925 – €1300€1000 – €1475
45 m2€2200 – €2825€2575 – €3275
65 m2€3825 – €4425€4075 – €4825
85 – 90 m2€5100 – €5775€5650 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Disclaimer: sommige types werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave tref je een toelichting / praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ritthem? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Zoutelande, Yerseke en Biggekerke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Vlissingen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.vlissingen.nl). Voor groene oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Ritthem?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van de gewenste installatie (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het geselecteerde model, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ritthem, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 4389.

Plaats een reactie