Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vondelingenplaat vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Vondelingenplaat? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts bekijk je praktische informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Vondelingenplaat!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-vondelingenplaat-3196

Vloerverwarming laten leggen in Vondelingenplaat

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Daardoor mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, keuken, woonkamer, toilet, badkamer, slaapkamer. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende installaties zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, tegels, vinyl, PVC, linoleum, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Vondelingenplaat zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan je woonadres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) ontvang jij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Rotterdam en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van goede vloerverwarming installateurs nabij Vondelingenplaat

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok vind je meer informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Vondelingenplaat.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder risico op barsten.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Remeha, Bosch, ATAG, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Danfoss, Warmup, e-Heat, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Vondelingenplaat

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Vondelingenplaat

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Vondelingenplaat.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een slimme wijze warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Vondelingenplaat liggen op gemiddeld €1200,00 tot €2200,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vondelingenplaat (update maandag, 4 maart 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €740€760 – €785
20 – 25 m2€875 – €1200€950 – €1525
40 m2€2225 – €2900€2700 – €3375
65 – 70 m2€3800 – €4450€4100 – €4825
80 – 85 m2€5100 – €5750€5750 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Tip: meerdere vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave delen we in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vondelingenplaat? In het gedeelte hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Hoogvliet Rotterdam, Botlek Rotterdam en Rozenburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Rotterdam is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.rotterdam.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Vondelingenplaat?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.400 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.550 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt bepaald door het geselecteerde systeem (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het gekozen model, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vondelingenplaat, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als handigste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 3195, 3196.

Plaats een reactie