Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hertme vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Hertme? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal check je alles over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Hertme!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-hertme-7626

Vloerverwarming laten leggen in Hertme

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Door die keuze heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan omlijnen we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de toilet, keuken, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, badkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire systemen zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, laminaat, parket, tegels, PVC, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hertme eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief bieden wij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Borne en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Hertme

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema vertellen we details over de diverse soorten en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Hertme.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, AWB, Intergas, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Danfoss, Therminon, e-Heat, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Hertme

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Hertme

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hertme.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een slimme wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Hertme liggen rond de €1100,00 tot €2225,00. De definitieve prijzen komen tot stand door velerlei werkzaamheden. Boven alles is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de lijst hierna delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hertme (update woensdag, 24 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €730€760 – €785
25 m2€825 – €1200€950 – €1550
40 – 50 m2€2200 – €2825€2625 – €3350
70 m2€3750 – €4475€4125 – €4700
85 – 90 m2€5150 – €5700€5525 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, draadmatten, wapening, verdeler, thermostaat, tackerplaten en arbeid (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: diverse constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave vind je een toelichting / aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hertme? Onderstaand vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Harbrinkhoek, Bornerbroek en Mariaparochie.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Borne kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.borne.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hertme?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €825 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.050 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het gewenste systeem (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hertme, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7626.

Plaats een reactie