Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Europoort Rotterdam vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Europoort Rotterdam? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform ontdek je veel info over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Europoort Rotterdam!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-europoort-rotterdam-3198

Vloerverwarming laten leggen in Europoort Rotterdam

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Daardoor heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder specificeren in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan gang, badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen installaties zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, PVC, parket, laminaat, linoleum, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Europoort Rotterdam zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail delen wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Rotterdam en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming experts regio Europoort Rotterdam

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze is afhankelijk van een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. Hieronder lees je bruikbare informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als de budgetten summier zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Europoort Rotterdam.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Remeha, Bosch, AWB, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, WTH, Technea, Danfoss, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Europoort Rotterdam

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Europoort Rotterdam

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Europoort Rotterdam.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Europoort Rotterdam liggen rond de €1200,00 – €2425,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van veel facetten. Boven alles maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarming, de grootte van de ruimte, de legwijze en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Europoort Rotterdam (update donderdag, 23 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€760 – €800
25 m2€800 – €1300€1150 – €1475
45 m2€2350 – €2825€2525 – €3225
60 – 70 m2€3775 – €4425€4000 – €4725
80 m2 +€5225 – €5700€5725 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Belangrijk: diverse types zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok verstrekken we in het kort meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Europoort Rotterdam? Hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Vondelingenplaat, Maasvlakte Rotterdam en Pernis Rotterdam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Rotterdam kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.rotterdam.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Europoort Rotterdam?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.000 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het type installatie (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door de gekozen installatie, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Europoort Rotterdam, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3197, 3198.

Plaats een reactie