Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Pernis Rotterdam vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Pernis Rotterdam? Dit is een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten check je nuttige informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Pernis Rotterdam!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-pernis-rotterdam-3195

Vloerverwarming laten leggen in Pernis Rotterdam

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met een professional weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, toilet, slaapkamer, gang, berging / schuur, badkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende systemen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, PVC, parket, linoleum, tapijt, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Pernis Rotterdam eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om je woonadres, e-mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post ontvang je kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Rotterdam en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming vakmannen regio Pernis Rotterdam

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok tref je praktische informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Pernis Rotterdam.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Vaillant, Nefit, Intergas, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, e-Heat, Technea, Danfoss, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Pernis Rotterdam

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Pernis Rotterdam

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Pernis Rotterdam.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Pernis Rotterdam liggen rond de €975,00 – €2200,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door allemaal aspecten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige factoren die de prijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Pernis Rotterdam (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€765 – €810
20 – 25 m2€875 – €1350€1025 – €1575
40 – 50 m2€2350 – €2800€2500 – €3300
65 m2€3825 – €4500€4200 – €4750
80 – 90 m2€5150 – €5800€5600 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, noppenplaten, wapening, verdeler, tackerplaten, thermostaat en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: diverse constructies hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder bekijk je overzichtelijk aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Pernis Rotterdam? Hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Rozenburg, Vondelingenplaat en Poortugaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Rotterdam is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.rotterdam.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Pernis Rotterdam?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €825 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €6.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type installatie (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het gewenste product, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Pernis Rotterdam, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3195.

Plaats een reactie