Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoek van Holland vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Hoek van Holland? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website bekijk je alles over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoek van Holland!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-hoek-van-holland-3151

Vloerverwarming laten leggen in Hoek van Holland

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Met die beslissing weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de gang, berging / schuur, keuken, slaapkamer, woonkamer, badkamer. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. Voor sommige woningen zal een infrarood model ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, parket, tegels, vinyl, tapijt, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Hoek van Holland zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post ontvang jij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Rotterdam en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Hoek van Holland

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In het volgende schema lees je praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hoek van Holland.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Minder risico op barsten.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, AWB, ATAG, Remeha, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Danfoss, Magnum, Therminon, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Hoek van Holland

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Hoek van Holland

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hoek van Holland.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een duurzame manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoek van Holland schommelen tussen de €1050,00 – €2325,00. Goede prijsindicaties hangen af van velerlei aspecten. Boven alles maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele keuzes die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de lijst hierna delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoek van Holland (update zondag, 26 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€760 – €785
25 m2€825 – €1200€1025 – €1600
40 – 45 m2€2325 – €2850€2650 – €3400
65 – 70 m2€3775 – €4375€4200 – €4700
80 m2 +€5225 – €5800€5725 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, thermostaat, verdeler, wapening, tackerplaten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: diverse constructies hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of winkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna lees je samengevat de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoek van Holland? In de tabel hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Goudriaan, Maasland en Ottoland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Rotterdam heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.rotterdam.nl). Voor groene energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Hoek van Holland?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.450 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.050 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste product (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gekozen product, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoek van Holland, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3150, 3151.

Plaats een reactie