Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maasvlakte Rotterdam vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Maasvlakte Rotterdam? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform bekijk je praktische informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maasvlakte Rotterdam!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-maasvlakte-rotterdam-3199

Vloerverwarming laten leggen in Maasvlakte Rotterdam

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door die keuze heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder adviseren we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, badkamer, woonkamer, gang, slaapkamer, berging / schuur. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste producten zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tegels, parket, vinyl, tapijt, PVC. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Maasvlakte Rotterdam zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan het adres van de woning, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail delen we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Rotterdam en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming experts nabij Maasvlakte Rotterdam

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze is mede afhankelijk van diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok bieden we meer informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Maasvlakte Rotterdam.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, AWB, Vaillant, Intergas, Bosch.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, WTH, Warmup, Magnum, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Maasvlakte Rotterdam

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Maasvlakte Rotterdam

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Maasvlakte Rotterdam.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Maasvlakte Rotterdam liggen tussen de €1100,00 tot €2300,00. Goede prijsindicaties hangen af van allemaal werkzaamheden. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige facetten die prijsbepalend zijn: het type systeem, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maasvlakte Rotterdam (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€760 – €790
25 m2€875 – €1300€950 – €1475
50 m2€2200 – €2825€2550 – €3325
60 – 65 m2€3850 – €4450€4075 – €4875
80 m2 +€5100 – €5650€5675 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, wapening, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar en uurloon (provincie Zuid-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Disclaimer: sommige vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna delen we een toelichting / praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maasvlakte Rotterdam? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Botlek Rotterdam, Spijkenisse en Vondelingenplaat.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Rotterdam is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.rotterdam.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Maasvlakte Rotterdam?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gekozen model, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maasvlakte Rotterdam, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3198, 3199.

Plaats een reactie