Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoogvliet Rotterdam vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Hoogvliet Rotterdam? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website bieden wij praktische informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoogvliet Rotterdam!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-hoogvliet-rotterdam-3191

Vloerverwarming laten leggen in Hoogvliet Rotterdam

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Met een professional weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld badkamer, keuken, slaapkamer, toilet, woonkamer, gang. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen zal een infrarood model ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, PVC, linoleum, parket, vinyl, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Hoogvliet Rotterdam alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief sturen wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Rotterdam en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming installateurs regio Hoogvliet Rotterdam

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In het onderstaande blok delen we informatie over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Hoogvliet Rotterdam.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, ATAG, Nefit, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Warmup, WTH, e-Heat, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Hoogvliet Rotterdam

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Hoogvliet Rotterdam

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Hoogvliet Rotterdam.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoogvliet Rotterdam variëren tussen de €1200,00 tot €2150,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Ten eerste is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoogvliet Rotterdam (update maandag, 27 mei 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€775 – €790
25 m2€900 – €1300€1100 – €1650
45 m2€2225 – €2900€2625 – €3200
65 m2€3775 – €4500€4175 – €4900
80 – 90 m2€5125 – €5700€5625 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapening, verdeler en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Notitie: diverse soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna lees je in het kort meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoogvliet Rotterdam? In het onderstaande overzicht vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Poortugaal, Pernis Rotterdam en Rotterdam-Albrandswaard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Rotterdam is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.rotterdam.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hoogvliet Rotterdam?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.475 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.800 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het soort model (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gewenste product, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoogvliet Rotterdam, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3190, 3191, 3192, 3193, 3194, 3196.

Plaats een reactie