Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Botlek Rotterdam vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Botlek Rotterdam? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts vind je nuttige informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Botlek Rotterdam!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-botlek-rotterdam-3197

Vloerverwarming laten leggen in Botlek Rotterdam

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Daardoor heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de gang, keuken, berging / schuur, slaapkamer, toilet, woonkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare modellen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, tapijt, vinyl, linoleum, laminaat, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Botlek Rotterdam zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om je woonadres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Roerdalen en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Botlek Rotterdam

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze komt tot stand door velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming delen we details over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt steeds populairder. Met name bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Botlek Rotterdam.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Bosch, Nefit, ATAG, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Danfoss, WTH, Therminon, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Botlek Rotterdam

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Botlek Rotterdam

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Botlek Rotterdam.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een slimme wijze opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Botlek Rotterdam liggen tussen de €1250,00 – €2000,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere facetten. Ten eerste is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere zaken die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de volgende weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Botlek Rotterdam (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €725€755 – €805
25 m2€825 – €1325€1125 – €1475
50 m2€2200 – €2850€2525 – €3225
60 m2€3700 – €4350€4025 – €4850
85 – 90 m2€5100 – €5675€5700 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, tackerplaten, wapening, noppenplaten, draadmatten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Notitie: enkele afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een professional of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna lees je overzichtelijk de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Botlek Rotterdam? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Pernis Rotterdam, Europoort Rotterdam en Hoogvliet Rotterdam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Roerdalen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.roerdalen.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Botlek Rotterdam?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.425 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het type model, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Botlek Rotterdam, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3196, 3197.

Plaats een reactie