Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Strijbeek vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Strijbeek? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site lees je uitgebreide informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Strijbeek!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-strijbeek-4856

Vloerverwarming laten leggen in Strijbeek

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Op die manier ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de keuken, woonkamer, toilet, slaapkamer, badkamer, berging / schuur. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende producten zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, PVC, vinyl, tegels, tapijt, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de installatiebedrijven in Strijbeek zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief sturen we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Alphen-Chaam en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming installateurs nabij Strijbeek

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In de lijst hierna vind je praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Strijbeek.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, AWB, Intergas, ATAG, Bosch.

Natbouw-installatie

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Technea, Warmup, Danfoss, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Strijbeek

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Strijbeek

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Strijbeek.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een voordelige manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Strijbeek liggen tussen de €1125,00 – €1900,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door verschillende aspecten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele zaken die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het soort dekvloer. In onderstaande weergave delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Strijbeek (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€765 – €800
20 m2€800 – €1325€950 – €1575
40 m2€2200 – €2825€2700 – €3250
60 – 65 m2€3700 – €4475€4000 – €4775
80 – 90 m2€5225 – €5700€5500 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Tip: diverse vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok delen we kort en bondig extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Strijbeek? Op deze pagina delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Dorst, Ulvenhout en Bavel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Alphen-Chaam is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.alphen-chaam.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Strijbeek?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €900 voor 15 m2 tot wel €6.150 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het type product (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het geselecteerde systeem, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Strijbeek, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4856.

Plaats een reactie