Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Montfort vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Montfort? Het gaat om een slim verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts check je praktische informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Montfort!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-montfort-6065

Vloerverwarming laten leggen in Montfort

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. In dat geval heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan vertellen we je stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, toilet, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, gang. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties kan een infrarood systeem absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of vloerafwerking als vinyl, PVC, tegels, parket, laminaat, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Montfort eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mail en telefoonnummer. Middels een email of brief bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Roerdalen en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming vakmannen regio Montfort

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna delen we aanvullende info over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Montfort.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder risico op barsten.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Remeha, ATAG, AWB, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Magnum, e-Heat, Therminon, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Montfort

De elektrische variant werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Montfort

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Montfort.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een voordelige manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Montfort variëren tussen de €1125,00 tot €1950,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van verschillende aspecten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Montfort (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€760 – €805
25 m2€900 – €1325€1075 – €1525
50 m2€2250 – €2900€2650 – €3400
60 m2€3825 – €4450€4125 – €4800
85 – 90 m2€5150 – €5725€5500 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: meerdere vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Onderstaand bieden we in het kort aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Montfort? In het schema hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Posterholt, Linne en Maasbracht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Roerdalen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.roerdalen.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Montfort?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €900 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type model (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan de geselecteerde installatie, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Montfort, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6065.

Plaats een reactie