Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Odiliënberg vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Sint Odiliënberg? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal vind je handige informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Odiliënberg!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-sint-odilienberg-6077

Vloerverwarming laten leggen in Sint Odiliënberg

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld toilet, badkamer, berging / schuur, gang, woonkamer, keuken. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste soorten zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In veel situaties is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tapijt, vinyl, parket, laminaat, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Sint Odiliënberg zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om adresgegevens, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Roerdalen en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming installatiebedrijven regio Sint Odiliënberg

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de lijst hierna lees je informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. In situaties als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Sint Odiliënberg.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Bosch, Intergas, Vaillant, AWB.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, WTH, Warmup, Magnum, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Sint Odiliënberg

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Sint Odiliënberg

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Sint Odiliënberg.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een innovatieve manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Odiliënberg variëren tussen de €1175,00 – €1975,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door meerdere zaken. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Odiliënberg (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€715 – €745€760 – €805
25 m2€950 – €1325€950 – €1500
40 – 45 m2€2325 – €2900€2575 – €3275
60 – 70 m2€3825 – €4475€4000 – €4725
80 m2 +€5100 – €5675€5725 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, wapening en arbeid (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Let op: bepaalde afwerkvloeren werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave lees je in het kort de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Odiliënberg? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Melick, Haelen en Swalmen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Roerdalen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.roerdalen.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Sint Odiliënberg?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.375 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €6.200 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het soort systeem, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Odiliënberg, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6077.

Plaats een reactie