Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Posterholt vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Posterholt? Vloerverwarming betreft een type verwarming die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je bruikbare informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Posterholt!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-posterholt-6061

Vloerverwarming laten leggen in Posterholt

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Met een professional mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de woonkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur, gang, badkamer. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire producten zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, parket, vinyl, linoleum, tapijt, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Posterholt op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om adresgegevens, e-mail en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Roerdalen en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming experts omgeving Posterholt

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok bekijk je praktische informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds populairder. We zien het met name bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Posterholt.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder risico op barsten.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Nefit, ATAG, Remeha, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, WTH, Therminon, Magnum, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Posterholt

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Posterholt

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Posterholt.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Posterholt variëren tussen de €1225,00 tot €2400,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allemaal werkzaamheden. Zo is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige zaken die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Posterholt (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€775 – €800
25 m2€825 – €1300€1100 – €1650
40 – 45 m2€2350 – €2825€2550 – €3225
65 – 70 m2€3700 – €4350€4075 – €4875
85 – 90 m2€5200 – €5750€5625 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten en arbeid (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Belangrijk: enkele vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna verstrekken we kort en bondig de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Posterholt? Op deze pagina bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Herten, Vlodrop en Stramproy.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Roerdalen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.roerdalen.nl). Voor duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Posterholt?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.175 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €6.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het type model (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het gewenste product, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Posterholt, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6060, 6061.

Plaats een reactie