Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Schiphorst vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in De Schiphorst? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina delen we alles over de hedendaagse typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Schiphorst!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-de-schiphorst-7966

Vloerverwarming laten leggen in De Schiphorst

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Zodoende weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de woonkamer, gang, badkamer, toilet, keuken, berging / schuur. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste systemen zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een cement dekvloer of vloerafwerking als tegels, PVC, linoleum, parket, vinyl, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in De Schiphorst vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief krijg je offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Meppel en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming specialisten regio De Schiphorst

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem komt tot stand door verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In het volgende schema lees je details over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Met name bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in De Schiphorst.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, ATAG, AWB, Bosch, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Magnum, Technea, Therminon, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in De Schiphorst

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in De Schiphorst

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in De Schiphorst.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een slimme wijze verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in De Schiphorst kost globaal gezien tussen de €1200,00 – €2100,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door velerlei facetten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Schiphorst (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€750 – €810
20 m2€850 – €1350€1050 – €1575
45 – 50 m2€2275 – €2900€2625 – €3375
60 – 65 m2€3800 – €4400€4175 – €4900
80 – 85 m2€5250 – €5675€5625 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, tackerplaten, thermostaat, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Drenthe).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Notitie: enkele afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema delen we overzichtelijk extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Schiphorst? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Dwingeloo, Havelte en Ruinen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Meppel ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.meppel.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in De Schiphorst?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.375 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.850 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het geselecteerde systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het soort systeem, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Schiphorst, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7966.

Plaats een reactie