Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vlodrop vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Vlodrop? Het is een slim verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal check je alles over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Vlodrop!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-vlodrop-6063

Vloerverwarming laten leggen in Vlodrop

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan specificeren kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de keuken, toilet, badkamer, woonkamer, slaapkamer, gang. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire producten zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, linoleum, laminaat, tegels, parket, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Vlodrop zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) sturen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Roerdalen en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Vlodrop

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het onderstaande blok vertellen we meer over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Vlodrop.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, ATAG, Bosch, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Danfoss, Technea, WTH, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Vlodrop

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Vlodrop

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Vlodrop.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een slimme manier warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vlodrop variëren tussen de €925,00 tot €2100,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. veel aspecten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige onderdelen die de prijzen bepalen: het type systeem, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de mate van afwerking. In het volgende schema delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vlodrop (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €740€755 – €800
25 m2€925 – €1350€1125 – €1525
45 m2€2250 – €2875€2575 – €3250
60 – 70 m2€3775 – €4400€4200 – €4725
80 m2 +€5150 – €5750€5650 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Advies: enkele vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of winkel. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema bieden we een toelichting / praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vlodrop? Onderstaand tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Maasbracht, Montfort en Herten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Roerdalen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.roerdalen.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Vlodrop?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.325 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.250 voor 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het gewenste product (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vlodrop, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6063.

Plaats een reactie